Startlekker

Hier kan je vinden wat je zoekt!

Cultuurlinks van verschillende landen.

email

Het Weer

Nieuws

Handig

Contact

contact

E-mail:
info
at
startlekker.eu

opera

Afghaanse Cultuur

Afghaanse Cultuur

Afghanistan, officieel de Islamitische Republiek Afghanistan, is een republiek in Centraal-Azië. Het grenst aan Pakistan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan en grenst ook kort aan de deelstaat Sinkiang van China.

Chinese Cultuur

Chinese Cultuur

China is een van de grootste landen ter wereld, met een zeer lange geschiedenis en een zeer oude cultuur.


Egyptische Cultuur

Egyptische Cultuur

Egypte officieel de Arabische Republiek van Egypte is een grote staat in het noordoosten van Afrika. Het omvat ook het Sinaëschiereiland, dat fysiek als een deel van het Aziatisch continent wordt gezien.

Indonesische Cultuur

Indonesische Cultuur

Indonesië is een groot eilandengebied tussen zuidoost Azië en Australië, tussen de Indische en Grote of Stille oceaan. In het noorden grenst het ook aan de Zuid-Chinese Zee. Indonesië grenst aan Maleisië op het eiland Borneo, aan Papoea-Nieuw-Guinea op het eiland Nieuw-Guinea, en aan Oost-Timor op het eiland Timor.

Iraakse Cultuur

Iraakse Cultuur

Irak is een land in het Midden-Oosten; het ligt voor een groot deel in en rond het stroomgebied van de rivieren de Eufraat en de Tigris. Het grenst in het zuidoosten aan de Perzische Golf, en verder met de klok mee aan Koeweit, Saoedi-Arabië, Jordanië, Syrië, Turkije en Iran.

Iraanse Cultuur

Iraanse Cultuur

De Islamitische Republiek Iran, Jomhuri-ye Eslami-ye Iran, of Iran is een land in het Midden-Oosten. Iran werd in het buitenland Perzië genoemd tot en met 1935.

Japanse Cultuur

Japanse Cultuur

Japan is een welvarend land in het Verre Oosten dat sterk door het Westen is beïnvloed. De Japanse naam Nippon wordt onder andere gebruikt op postzegels en voor internationale sportevenementen, terwijl Nihon meer binnen Japan zelf wordt gebruikt.

Jordaanse Cultuur

Jordaanse Cultuur

Jordanië is een land ten oosten van de rivier de Jordaan, gelegen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever in het westen, Irak in het Oosten, Syrië in het noorden en Saoedi-Arabië in het zuiden.

Marokkaanse Cultuur

Marokkaanse Cultuur

Marokko is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara.De staat Marokko is ontstaan bij de onafhankelijkheid van Frankrijk op 2 maart 1956.

Pakistaanse Cultuur

Pakistaanse Cultuur

Pakistan is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indische subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 166 miljoen staat Pakistan op de 6e plaats. Pakistan maakte oorspronkelijk deel uit van Afghanistan en India.

Russische Cultuur

Russische Cultuur

Rusland, officieel Russische Federatie, is het grootste land ter wereld, gedeeltelijk gelegen in Europa en gedeeltelijk in Azië. Het land ligt echter vanuit een politiek perspectief in Europa, omdat de hoofdstad Moskou in het Europese deel van het land ligt. Het land vormde van 1917 tot 1991 als Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek (RSFSR) de kern van de Sovjet-Unie. Munteenheid is de roebel.

Tunesische Cultuur

Tunesische Cultuur

Tunesië is een Arabisch land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee. Het behoort tot de Maghreblanden, waar ook Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend.

Turkse Cultuur

Turkse Cultuur

Turkije (Turks: Tërkiye), voluit de Republiek Turkije (Tërkiye Cumhuriyeti), is een land voor het grootste deel in Azië ligt, op het schiereiland Anatolië (of Klein-Azië) tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Een klein deel rond de grootste stad Istanbul ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden.